Goede koolhydraten

Kies goede koolhydraten, niet zonder koolhydraten. Volle granen zijn uw beste keuze.
Goede koolhydraten uit volle granen, groenten, fruit, bonen.

Laat u niet misleiden door fad diëten die denken uitspraken te doen over de gevaren van koolhydraten. Ze geven het lichaam met brandstof die het nodig voor fysieke activiteit en voor een goede orgaanfunctie, en ze zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding. Maar sommige soorten koolhydraten zijn veel beter dan anderen.

goede koolhydratenKies de beste bronnen van koolhydraten-volkoren granen (hoe minder verwerkt, hoe beter), groenten, fruit en bonen, omdat ze een goede gezondheid te bevorderen door het leveren van vitaminen, mineralen, vezels, en een groot aantal belangrijke fytonutriënten. Sla de licht verteerbare geraffineerde koolhydraten uit geraffineerde granen-wit brood, witte rijst en dergelijke-als gebak, gesuikerde frisdranken en andere zeer bewerkte voedingsmiddelen over, omdat deze kunnen bijdragen tot gewichtstoename, interfereren met gewichtsverlies, en het bevorderen van diabetes en hart-en vaatziekten.

Probeer deze vijf snelle tips voor het toevoegen van goede koolhydraten aan uw dieet:

1. Begin de dag met hele korrels, warme granen of gesneden haver.

2. Gebruik volkoren brood voor de lunch of snacks. Verward over hoe je een volkoren brood te vinden? Kijk voor brood, dat geeft als het eerste ingrediënt hele tarwe, rogge zijn geheel, of een ander volkoren-en nog beter, een die is gemaakt met uitsluitend met volledige korrels, zoals 100 procent volkoren brood. Of probeer dit recept voor hartige volkoren brood.

3. Stop met de de aardappelen. Probeer in plaats daarvan bruine rijst, bulgur, tarwe bessen, volkoren pasta, of een ander volkoren met uw diner. Lees “gezondheidswinst van Whole Grains” voor een lijst van volle granen en hun voordelen voor de gezondheid, of kijk op deze volkoren recepten.

4. Kies gehele vrucht in plaats van juice. een sinaasappel heeft twee keer zoveel vezels en half zo veel suiker als een 12-ounce glas jus d’orange. Op zoek naar sap alternatieven? Zoek naar ideeën voor een laag-suiker drinkt, een recept voor een low-suiker fruit koeler, en een recept voor suikervrije sprankelend ijsthee.

5. Kom maar op met de bonen. Bonen zijn een uitstekende bron van langzaam verteerbare koolhydraten, evenals een grote bron van eiwit.